Så himla stolt

Jag är så glad och stolt och måste få skriva av mig om det.
Allt började för 3 år sen. Jimmy började prata om att han var less på sitt jobb och ville sadla om. El har ju alltid legat Jimmy varmt om hjärtat men inget han tänkt på att han vill bli. Så han började kolla runt och det fanns en firma som var intresserade av honom. Däremot behövde han utbilda sig först. Det måste man för att få hålla på med el. Så han började kolla runt och sökte utbildning. Medan han inväntade svar blev han headhuntad av Skanska som ville att han skulle bli arbetsledare inom väg/mark. Då hamnade Jimmy i en sits med beslutsångest. Tillslut valde han Skanska. Bra betalt! Däremot kände han redan efter 3 dagar att detta inte var nåt för honom. Alldeles för mycket "sitta vid datorn jobb". Sen gjorde det inte saken svårare när han fick post i brevlådan om att han kommit in på elektrikerutbildningen. Så efter 2 veckor slutade han faktiskt och hoppade på utbildningen. Ett bra val!
Vi har haft nästan 2 år med mycket tufft ekonomiskt. Jag var mammaledig först och sen jobbat 75%. Och Jimmy student :)
Men vi har kämpat. Inte alltid varit lätt. Men nyttigt att leva så ibland. Man får lite mer respekt för pengar.
Nu har utbildningen hållit på 1,5 år och han är färdig i skolan. Han har endast 2 veckor kvar av sin praktik. Och igår fick han veta att han får jobb där om han vill efter. Ååååhhhhh jag är så stolt! Han är så himla värd detta. Han är så duktig på det han gör. Fått nästan bara MVG i betyg. Typ 2 VG.
Känner att jag verkligen har stöttat honom genom detta. Det är inte enkelt att ta ett sånt beslut. Och med 2 barn!
Hans egen familj var klart skeptiska när han skulle plugga. Men jag är glad att han inte lyssnade på dom. För ekonomiskt kommer vi få det så mycket bättre om man ser lite längre än näsan räcker :)


Sjukstugan fortsätter

Igår kväll såg jag att Vincents små blåsor på benet blivit fler. Så imorse åkte jag till vårdcentralen för att kolla upp det. Ville veta om det var svinkoppor eller nåt. Doktorn trodde det var virusblåsor. Har fått en salva att smörja med så hoppas jag dom försvinner under helgen. Vincent måste till dagis snart. Varit hemma 2 veckor nu.
Tindra fick iaf gå idag. Dom skulle nämligen åka skridskor och ha matsäck med. Det tycker hon är så roligt!

Jag sitter hos Dianna och passar neyo nu. Eller Vincent och Neyo sover. Tack och lov :) Dom busungarna!!
Och så har det ju kommit massa snö! I like a lot! Myyyys på hög nivå


100 pushups

Idag har jag och Jimmy börjat med en rolig sak. 100 pushups på 6 veckor.. Ska bli roligt att se om det ger nåt resultat. Jag är galet dålig på armhävningar nämligen...
Tyson har varit med mig och träffat sin bästa kompis. Oj vad dom busade och hade så kul. Tyson blir ju 9 år snart och han är faktiskt riktigt pigg för sin ålder. Hänger på hur bra dom helst. Lite stel i benen märker jag när han legat i soffan nu efter...


Ledsna barn

Hatar när morgonlämningarna kaosar. Idag blev allt fel. Sa hej då till Vincent och skulle sen lämna Tindra. Tindra har nästan alltid svårt att lämna mig och ännu mer om ingen fröken tar tag i henne och går in. Idag kom ingen så jag fick gå in med henne. Då möter vi såklart vincent. Han ser att Tindra är ledsen och det smittar av sig på honom. Så där står jag med 2 ledsna barn och ingen fröken som tar tag i det. Så jag går fram till en och säger "här har ni Vincent" sen går jag mot stora avd och säger att nu får ni ta Tindra, för jag behöver gå.
Jobbigt när det blir såna morgnar... Ringde sen till förskolan när jag kom hem och då var det hur lugnt som helst. Skönt!

Ikväll ska jag på Rival och se show med Dianna. Ska bli riktigt kul :)


Utvecklingssamtal

Började morgonen med att gå till dagis och lämna Tindra. Sen skulle jag träffa en pedagog och ha samtal. Vanligt utvecklingssamtal. Vincent fick hänga på grodan (sin avd) så länge. Egentligen är han nog frisk men får en bonusdag. Imorgon får han iaf gå. Han ville vara kvar där idag :)
Samtalet ang Tindra gick bra. Hon verkar vara en bra kompis som hittar på mycket. Hon har många kompisar vilket jag tycker är kanon. Viktigt!
Däremot är lämningarna jobbiga ibland för henne. Hennes separationsångest har blivit mer sen Jimmy gick bort. Hon vill liksom inte lämna mig. Men vissa dagar går hon in utan problem. Men det är så hon är.. Efter mötet kändes det ändå som att det iaf var min dotter vi pratade om. Och det är ju bra.


Man hinner mycket!

Har under denna vecka hunnit med massor här hemma. Städat, tvättat, lagat mat, tagit hand om en sjuk Vincent, men idag kände jag att miljön hemma var aningen uttjatad. Så vi gick hem till svärföräldrarna och busade lite. Vincent mår helt ok idag. Inte helt återställd men nästan. Imorgon blir han hemma oxå. Som en bonusdag.


Barntv in tha house

Kl 07.15 vaknade Vincent idag. Tidigt för att vara honom... Tindra sover fortfarande. Myyys!
Så nu är det "Jake och piraterna" på tv. Vincent älskar det :) och Dora! Haha.
Idag får Tindra ha overall premiär. Har väntat med den ett tag då jag inte vill att det ska börjas för tidigt. Fleecebyxor och vindbyxor funkar perfa. Och vinterjacka såklart. Om man börjar med overall för tidigt så undrar jag vad man ska hitta på när det är 20 minus.? Då kommer dom att frysa ju. Och barnen är friska barn. Förutom Vincent nu som är lite snorig. Ikväll blir det Golden Hits med jobbet :) trevligt!


Sjuk men ändå inte

Vincent har under natten hostat lite och så är han lite snorig. Ingen feber än så länge. Men han har ännu kortare stubin nu. Ja det går tydligen :)
Så jag bestämde mig för att ha honom hemma idag. Tindra fick gå för hon ska ta med sig en dagiskompis hem idag. Så Vincent och jag ligger hemma och slöar idag. Tittar på tv och Mora träsk. Tigerjakten är en klar favvo :) snart lunch och sen sova lite. Passar på att tvätta lite oxå.


Kusinröj

Igår var vi ju som sagt hos pappa och käkade födelsedagmiddag. Jäklar vad Neyo och Vincent röjde. Dom sprang som dårar och skrattade hela tiden. Dom triggade varandra till tusen. Men det var så kul att se. Busungar!
Idag har Tindra varit hos en kompis och ätit lunch. Hur vuxet? Haha, det ni. Och med sig fick hon en stooor kasse med kläder. Vincent har varit hemma. Jag tog Tyson med mig ut på promenad. Vi tränade och busade. Myys!
Sen kom min bästa vän och hennes kille hit. Hon är gravid i v 23 och jag är så glad. Idag fick jag känna när bebisen sparkade. Alltid en häftig känsla. Minns mina graviditeter så väl och kan sakna dom så mycket! Men 2 barn räcker. Iaf nu :)

Nyss kollat på solsidan och nu helenius hörna. Bra skit!


Fira pappa

Nacka forum är ett superbra shoppingställe. Älskar det. Idag ska vi dit och det är nåt jippo där idag. Allsång för barn. Mora träsk och gänget ska vara där. Och barn älskar dom :)

Efter det ska vi hem till papsen och äta god mat. Pappa har Neyo i helgen oxå så vi blir några stycken. Kul! Kusinerna får leka och busa.
Nu håller vi på att göra oss i ordning. Duscha barn, packa väska, duscha själv.
Katten håller ställningen här i badrummet :)


Mysig kväll. Nu godnatt

Kvällen gick superfort. Grytan blev väldigt god och hallon/blåbärs pajen var oxå uppskattad. Och barnen lekte som vanligt bra. Tindra och Freja verkligen leker bra. Inte massa tjafs och så. Bra där. Vincent och Isa var lite mer tillsammans nu. Deras ålder är ju lite mer ego :) men kvällen var trevlig och vi föräldrar kunde sitta och prata tillslut oxå. Tummen upp!
Imorgon bär det av till papsen för att fira honom. Han fyllde år i torsdags. Då överraskade jag och barnen honom men imorgon blir det mer födelsedags middag. Uppdatering kommer!


Köttgryta

Inväntar gästerna och grytan är i full gång. Hoppas det smakar. Till grytan blir det ris, sallad och vin! Gott :)


Promenad och lunch!

Lämnade barnen vid 9 på dagis. Sen mötte jag upp Rebecca och Charlie. Vi skulle ta en promenad. Jag tog Tyson med mig såklart. Blev 1 timme iaf och sen när vi kom hem till mig så fick Charlie leka i barnens rum. Det första han hoppade på var Vincents brandbil. Var lite kul faktiskt :)
Sen åt vi lunch och drack kaffe. Nu ligger jag och slöar i soffan. Ganska skönt det med. Imorgon jobb igen ;)


Middag ute

Igår tog jag med mig Tindra och åkte till vårat lilla centrum för att shoppa lite. Mest mat. Sen blev vi hungriga och skulle äta. Jag föreslog hamburgare, men nä. Fröken ville ha sushi. Det var det ända hon var sugen på. Så sushi fick det bli. Vi satt där och åt och plötsligt märker jag hur stor min tjej är. Vi är ute på restaurang och äter, pratar och myser. Sjukt va fort tiden går.

Sen kom pappa till oss. Han skulle passa barnen medan Jimmy och jag skulle till stan och äta. En date :)
Maten var god men personalen. Hmm... Inte så bra. Gick sen vidare till ett par ställen och tog en öl och nåt glas vin. Hemma gick det super. Barnen hade haft en riktig myslördag med morfar. Haha! Godis i badet till exempel.

Idag ska vi hem till min kompis Mia och barnen ska få leka med hennes barn. Tindra och Freja är jämngamla och leker jättebra ihop.
Ikväll kommer Camilla hit och ska äta middag. En bra dag :)


Step och core

Har i 1 års tid snart kört step-passet på Sportlife. Grymt bra pass och ger resultat. Utöver det så springer jag nån gång i veckan. Igår körde jag core efter och det var super... Träningsvärk from hell.
Ikväll kommer min älskling hem senare så jag och barnen får klara oss själva. Det ska nog gå bra :)
Lääääängtar till helgen :) återkommer om det.


Kalas igår

Igår efter jobbet åkte jag hem och hämtade Tindra för att gå på neyos kalas. Blev bara hon för Vincent blev febrig under dagen. Känns så onödigt att ta dit honom då.
Det var några personer kvar och några hade åkt. God mat och tårta var det. Tindra lekte på med barnen och min mamma och hennes kille. Var där i närmare 3 timmar. Sen var det dags att åka hem för tindra började bli trött oxå.
Men det kändes helt ok. Har tänkt mycket på hur det kommer kännas att vara på kalaset utan min bror. Bara att han inte kan vara med när sonen fyller år. Så orättvist allting.
Och alla har varit vid kyrkogården och tänt ljus... Jag fixade inte att gå dit! Försöker idag ist. Känns så jobbigt allt ibland.

Idag är jag på jobbet till kl 15 sen hem till familjen! Hoppas Vincent piggar på sig.


Fredag och jobb hela helgen!

Jenny och hennes barn kom hit runt 10.30 idag och det har varit full fart. Barnen lekte så himla bra, förutom att Vincent första timmen skulle vakta alla sina leksaker för Ludde. Så han inte skulle ta dom. Men sen insåg dom att man kunde leka tillsammans :) 2 åringar är roliga. haha!
Tindra och Moa hade iaf kul och lekte på. Sen åt vi lunch och fikade. Jenny hade köpt med sjukt gott kaffebröd. Smarrigt!
 
Nu inväntar jag mannen i huset. Han har jobbat och är på väg hem. Skulle köpa med sig nån färdig mat idag. Orkar inte laga mat idag. Sen blir det lite mys i soffan. Imorgon ringer kl 06,00 och då ska man upp och jobba :)
Söndag lika så.
 
Imorgon fyller oxå världens bästa brorson år. 2 år blir han och det skär i hjärtat att han pappa inte kan vara med och fira. Iaf inte så vi ser.... Men han skulle vara så stolt över sina fina son. Jag jobbar till 17 sen åker vi dit direkt.
 
Ha en bra helg alla!
 
 

Nacka forum

Har barnen hemma nästan hela den här veckan. Höstlov och eftersom jag varit ledig torsdag och fredag så passade det bra att ha dom hemma och mysa.
Vi åkte igår till Nacka forum och shoppade. Vincent fick nya överdrags/vindbyxa. Fast mer till våren. Skönt! Sen en ny mössa och ett par skitsnygga jeans :)
Tindra fick en onepiece, nya ballerinaskor, julklänning och kofta, sen åt vi lunch och fikade. Till fika tog jag en smarrig frappe. Så jävla gott!

Idag väntar vi besök av min kompis Jenny och hennes barn Moa och Ludde. Kommer bli full fart tror jag. Ska bli så trevligt!
Sen kom kusinen Neyo hit och jäklar va barnen hade kul. Full fart heeeela tiden. Sen fick dom bada och det var skum och vatten överallt. Haha!


RSS 2.0