Min familj, mitt allt!

 

Så jävla trött

Jobbade hela dagen igår, sen hem och hämta Vincent och iväg på en kompis bebis 1 års kalas. Barnkalas tar på krafterna och det var 10 barn och 20 vuxna typ. God smörgåstårta blev det och smarrig vanlig tårta till kaffet. Efter ett par timmar där åkte vi hem. Min bästa kompis och hennes kille (snart man) kom till oss och vi käkade middag ihop. Snacka om fullspäckat schema. Haha! Barnens gudmor är hon oxå. Bästa!
Kom i säng närmare 24.00 och så upp kl 05.45. Suck!
Idag är jag trött. Resten av familjen sov så gott nu när jag gick för att spendera en heldag på jobbet. Ända till 17... Blä för det långa passet.


Godnatt

Håller på att styra upp Vincents kalas. Vi är så himla många i min släkt så än så länge får Vincent nöja sig med det. Annars skulle vi aldrig få plats. Har kikat runt på presenter som han önskar sig. Eller som vi önskar oss till honom :)

Nu kryper jag ner i sängen och ska läsa lite. Håller på att läsa en hemsk bok om en tjej som blev utsatt för övergrepp under hela sin barndom. Fy för dessa äckliga människor! Hur kan man???

Läser saga för barnen oxå på kvällen. Dom älskar det. Pino är en favvo för Vincent och prinsess sagor för tindra :) godnatt!


Svampskogen idag

Ledig idag så barnen fick sova lite längre idag. Kl 08.00 väckte jag Vincent och tindra vaknade typ en kvart innan det. På torsdagar har dom mulle, så då är det egen matsäck som gäller. Och dom älskar det. Kl 09.00 lämnade jag dom och sen åkte jag, Tyson och en arbetskollega till skogen och plockade svamp. Tyson sprang runt och busade och åt blåbär :) lite nervös är jag för där finns vildsvin och dom är inte att leka med.. Kom hem med en liten korg med trattkantareller. Gott!

Snart dags att hämta mina skatter på dagis. Sen fixa middag :)
Läääängtar till imorgon när vi ska hem till papsen och ha skaldjurskväll.


En dag på jobbet

Har en jobbdag framför mig. Sen ledig två :) ha en bra dag ni med!


Bolibompa

Sitter nu i soffan och tittar på Bolibompa med barnen. Dom äter lite vindruvor. Har jobbat till kl 15 idag sen hem och lassa av lite saker och så hämta mina älskade barn på dagis. Snacka om att man saknar dom när dom är på dagis, samtidigt som det faktiskt är skönt att göra annat än att vara mamma.
Till middag blev det laxpasta. Sååå gott!
Inatt hoppas jag på att få sova hela natten. Det var ett billarm som drog igång kl 04.00 inatt och det höll på i 5-6 timmar typ. Så det blev ett par timmar mindre. Men har ju barn som sover iaf och det är skönt! Tänker på hur mycket man var uppe och ammade när barnen var små, och hur man anpassar sig till hur det är. Då var det lyx att bara vakna 1 gång och amma. Hmmm....


Fira svärfar!

Idag styr vi alltså kosan till landet :) Vallentuna it is. Svärfar har fyllt år och idag ville dom ha lite kalas. Hoppas på uppehåll så vi kan vara ute och busa på tomten. Tyson älskar att vara där. Stora springytor på så det är perfekt för en härlig dobermannprins.

Tindra är laddad, för ut kommer oxå barnens kusiner. Packa det sista och sen åka.

Tjing


Bortbjudna på middag!

Sååååå, då har vi kommit hem från Jimmys kusin och hennes familj. Blev ditbjudna på middag. Trevligt!
Barnen har lekt massor med deras Elin (11 år) och vi har ätit god mat, druckit en öl och snackat skit :) glass och kaffe blev det oxå. Lyx!
Nu är det dags att sova. Imorgon ska vi till Vallentuna och fira Jimmys pappa som fyllt år.

Gonatt!


Sovmorgon bigtime!

Igår hade vi en barnfri kväll och natt. Inte ofta det händer. Man borde faktiskt göra det oftare. Kvällen såg ut som så att vi åkte till min mamma och lämnade barnen vid 16.30 sen tog vi ett glas vin där. Vid 18 tiden åkte vi till city. Gick upp på Vasagatan och in på en italiensk restaurang. Så gott! Jag tog svart pasta med jätteräkor och musslor.
Efter det gick vi till radisson och skybaren. Där drack vi lite drinkar.
Runt 22 åkte vi hemåt och fortsatte med lite rosa bubbel, chips och choklad.
En riktigt bra kväll. Sen sov vi till 10.30. Helt sjukt länge! Har inte hänt på 5 år minst!! Nu äter vi frukost och snart åker vi till Mamsen och hämtar barnen. Saknar dom så himla mycket!!!


En dag på ds

Kl10.30 åkte jag med en patient till Danderyd. Han skulle på ett återbesök. Allt tog sån tid och 7 st läkare var sjuka. Så förseningar var ett faktum. Tre ggr fick vi boka om färdtjänstbussen. Senare och senare. Kl 17 var vi iaf tillbaka och då var det bara hem och äta mat för att sen gå på föräldramöte på barnens förskola. Den förskolan är så bra. Love it!

Nu är jag ledig 3 dagar och det ska bli så skönt. Blir fullt upp i helgen. Imorgon ska vi ha barnvakt heeeeela kvällen och heeeeeela natten. Mormor ställer upp såklart. Vi är inte så bortskämda när det gäller barnvakt så man uppskattar verkligen tillfällena. Imorgon ska vi ut på stan! Längtar sjukt mycket


Planera sin dag

Det gäller att planera så man hinner allt viktigt som man vill hinna med. Jag slutade 14.30 idag och då åkte jag raka vägen till löpspåret. Sprang 4,7km och sen la jag mig ner och körde lite styrka. Gäller att vara effektiv :) sen hämta barnen på dagis. Hem, laga mat, bada barn för att sluta dagen med en myskväll hemma hos min kompis. Längtar!! Var länge sen vi sågs så vi har säkert en hel del att snacka om :)
Älsklingen har åkt på nån förkylning. Hoppas jag slipper... Barnen är friska, endast lite snorigt som alla andra barn typ.

Idag blir det kyckling i jordnötssås och ris till. Gott!


Morgonpromenad

Sådär, då var morgonpromenaden med Tyson över för denna morgon. Vi har löptikar här i området och satan vad Tyson tror att alla hundar man möter ute är löptikar. Såhär har han aldrig hållit på. Måste ha att göra med att han börjar bli gubbe och tror han kan göra lite hur han vill. Han sätter sig och verkligen sitter kvar. Skitsvår att få med. Han bara vägrar gå. Tills hunden gått förbi! Aldrig hänt innan.

Nu sitter jag iaf med min yoghurt och känner att jag har träningsvärk. Från min och mammas powerwalk igår. Här är man van att springa och blir lite sur för att jag INTE får träningsvärk av det längre. Så får jag det av pw... Så nu blir det att varva pw och springa :) 2 dagar spring och 2 dagar pw.


Migränen tar knäcken på mig!

Jag har haft migrän i nästan hela mitt liv, men sen jag fått barn så har det blivit så mycket värre. Och nu sista 4 månaderna kommer migränen 2ggr i veckan till 1 gång i månaden. Skitjobbigt! Jag har ju såklart oxå den jobbigaste migränen med synbortfall, domningar i armen och halva ansiktet. Lägger jag mig inte får jag även illamående. Sen kommer huvudvärken från helvetet. Nu har jag hittat tabletter som funkar helt okej. Men fortfarande undrar jag ju såklart varför den kommer så ofta nu? Min husläkare är ju inte helt hjälpsam när det gäller detta. Trött på all okunskap inom detta område. "bara migrän" tänker många. Men jag ska säga att det är ett helvete att leva med. Om den kommer som innan, var 3-4 månad är det hur lugnt som helst. Men nu hinner man knappt återhämta sig innan det är dags igen. Och med 2 barn i huset vill man gärna vara pigg.
Ska ringa till min läkare nu i veckan och ligga på lite mer.

Sonen är nattad, och snart dottern oxå. Hon tittar lite på Karlsson på taket :) sen när dom sover ska jag dricka en kopp te tror jag.


Ledig imorgon

Nu har jag jobbat klart för denna gång. Tre kvällar på raken är inte kul. Träffar inte barnen så mycket då. Men imorgon är jag ledig och då ska jag börja dagen med en löptur på 4 km. Sköööönt!

Känner att jag är inne i en jobbig period nu. Känner sån enorm saknad av min bror och tycker hela alltet har gått fel. Thailand jävla skitland, Sverige har inte hjälpt oss nåt... Allt har liksom gått fel, och när man är inne i en sorg så orkar man inte ta tag i allt. Känner ändå nu att jag måste. För min brors skull.
Vill så gärna ringa honom, och det går inte..... Det gör så ont ska ni veta... Kommer aldrig bli hel igen!


Solen tittade fram

Innan jobbet idag hann vi med att åka till en stooooor äng där Tyson kan springa massor. Vi gömmer lite saker så han får leta. Det tycker han är skitkul och han är så duktig.
Barnen sprang oxå runt och busade. Härligt att se hur dom njuter av att vara ute.
Sen åkte vi hem till mamsen och lagade lite lunch. Chèvre chaud sallad blev det. Med parmaskinka och rödbetor. Mmmmm!
Nu sitter jag på jobbet och har lite rast. Snart drar det igång och det blir massor att göra. Trevlig lördag!

Tjing!


Tröttmössa!

Nä, snart säger jag tack och godnatt. Känner mig tröttis, men klockan är snart 23.00 så då är det väl ok? Haha!

Precis varit ute med Tyson på sista kvällspinket. Tråkigaste promenaden av alla. Men men, hunden måste ut så det är bara att klä på sig och gå ut :) imorgon jobbar jag kväll. Kväll hela helgen jobbar jag. Det positiva med deg är att jag har hela förmiddagen med familjen. Yes!

Sov gott på er!


Underbara morgon

Dagen fick en perfekt start. Tindra vaknade strax efter 7 och vid 8 gick jag in och väckte Vincent. Och han var på ett sådär mysigt kramhumör. Tog in honom till våran dubbelsäng och där låg vi allihopa och kramades in fredagen. Så mysigt! Älskar min familj så himla mycket!

Sen gick vi upp och Tindra klädde på sig och sen hjälpte hon Vincent oxå. När det var klart sprang vi till dagis för jäklar vad det blåste och duggade. Lämning av barnen gick hur bra som helst. Sen när jag kommer hem har älsklingen fixat frukost, så vi har suttit i lugn och ro och njutit av en god frukost och latte :)

Ikväll jobbar jag och det är alltid lite ångest när det är fredag. Men det brukar gå ganska fort ändå. Och jag gillar verkligen mitt jobb!

Nu ska jag och Jimmy ut i regnet och sysselsätta våran älskade dobermannprins som tycker att det luktar mycket löptikar just nu...

Ting!


Moooot frissan!

Snart ska jag hämta upp min prinsessa. Vi ska åka till frissan och tindra ska bli klippt. Verkligen i behov faktiskt. Gillar inte när barn ser ovårdade ut i håret. Sen köpte jag en overall till henne oxå och den ska vi prova i en storlek mindre. Tycker den är lite föööör stor. Sen tillbaka och hämta lillterror från dagis. Hem för att packa ihop oss och äta middag hos ett par vänner. Tindra och Vincent går på samma dagis som deras barn.


Tysons besök gick bra idag. Vi ska tillbaka om 4 veckor och göra ett nytt ultraljud. Får vi se vad det visar.. Min fina prins...


Albano

Sitter nu och väntar på att få komma in på albano djursjukhus. Ska träffa en onkolog som är expert på cancer hos hund. Hon ska kika på hans mjälte och säga vad hon tycker och hjälpa oss att ta beslut. Tydligen kan man leva utan mjälte så ev opererar man bort den. Vi får se. Försöker trycka i mig en smörgås. Köpte en färdig på ett café och en latte till. Vissa mornar är stressigare än andra.


Jobbe jobbe

Nu sitter man här kl 06.00 och petar i sig lite yoghurt. Avskyr att gå upp så här tidigt. Men börjar kl 07.00 idag så då är det bara att gå upp. Skööönt och andra sidan att sluta kl 14.00 :)

Efter jobbet ska jag hem till Diana och kolla ut lite gravstenar till min brors grav. Usch vad jag inte vill ta tag i det. Men måste... Tycker det är så jobbigt men samtidigt vill jag ju ha en fin gravsten vid hans plats...

Imorgon är jag ledig och då ska Tyson och jag åka till veterinären igen och kolla upp lite saker. Återkommer om det imorgon.

Tjing!



Trötta barn

Morgonen börjar med att jag vaknar av ett ryck och tittar på klockan. 08.10 och båda barnen sover. Hör hur dagiset nedanför busar... Hmm dags att rusa upp och hinna till vårat dagis. Tack och lov äter dom frukost där så det var bara att hoppa i kläderna.

När barnen var lämnade tog jag Tyson med mig och tog våran 4 km springtur. Diana mötte vi upp oxå. Sen hem och ta en snabbdusch och iväg till min bästis och luncha innan jobbet som börjar kl 13.00.. Full rulle :)

Efter lunchen tänkte jag vi kunde svulla lite bullar för springer man så får man ;)


Uppskatta varann!

Är det någonting man verkligen lärt sig efter min brors bortgång så är det att visa uppskattning. Att vara med dom som man tycker om och som ger än nåt. Och jag bryr mig inte om folk som inte bryr sig om mig. Försöker vara noga med att påtala hur mycket jag tycker om vissa. Jag vet att brorsan och jag verkligen har visat känslor. Vi umgicks mycket och pratade massor. Men ändå kan jag känna att man hade velat säga mer. Men det är väl alltid så.

Idag när jag var hos mamma fick jag den här fina kylskåpsmagneten


Godmorgon måndag!

Klockan är 07.20 och dagen måste sparkas igång. Har tur som har barn som sover på morgonen. Vincent kommer jag få gå in och väcka snart. Den sömntutan! Tindra och jag ligger och kollar på Barnkanalen nu ett tag. Myyyys! Snart dags för dagis :)


Tyson

Har i 9 års tid bloggat om min hund. Det var i samband med att vi köpte honom som ville blogga. Så folk kunde följa med vad som hände i vårat liv. Tävlandet med Tyson har lagts åt sidan. Han är supernöjd med att få vara med på alla utflykter vi gör. Vi är väldigt aktiva ändå men inte på brukshundsklubben... Tyson ska nu på torsdag till veterinären och kolla hälsan lite. Börjar komma till åren och då är det noga att kolla så han mår bra. Dom hittade nåt på ultraljudet vi gjorde så vi måste såklart tillbaka och kolla upp det. Men han mår hur bra som helst. Märks inget på honom. Min underbara lakritsprins....


Livet!

Mycket har hänt på detta halvår. Ett halvår i helvetet. Det som inte får hända har hänt.. Min storebror åkte med sin vän till Thailand den 10 mars och den 14 mars får vi ett samtal att han hittats död på sitt hotellrum. Min värld rasade och jag visste inte hur jag skulle överleva. Ville bara köra in i en bergvägg.
Har alltid haft en supertajt kontakt med min bror. Pratade flera gånger om dagen och sågs flera gånger i veckan. Så den tomhet jag känner är fruktansvärd... Fy... Saknaden och bara tanken på att aldrig mer få se honom gör mig galen. Jag vill bara träffa honom. Det som var så självklart bara försvann. Varför??

6 månader har nu gått och min vardag måste på nått sett fungera igen. Har ju mina 2 älskade barn och min underbara älskling. Och min bror har ju en liten son som är 1 år och 10 månader. Och det är jag så himla glad över. Att han ändå på nåt sett lämnar nåt efter sig.
 
Jag har iaf kommit igång med jobb och så efter min mammaledighet och det känns skönt. Dagis går superbra för Vincent så det är toppen. Och det är skönt att få vara annat än mamma oxå :)
 
Har hänt att jag lovat att bli bättre på att blogga och ändå inte lyckats hålla det. Men jag har bloggat i 9 år så någonstans saknar jag det nu när det varit torrt på den fronten. We will se om det blir någon ändring..


Min fina bror och han ögonsten Neyo <3


RSS 2.0