Jul, jul strålande jul!

Julafton idag och det är blandade känslor. Första gången utan brorsan. Känns jättekonstigt. Vill bara att han ska få vara med och se hur Neyo och Tindra och Vincent busar.

Pappa och Helena sover hos oss mellan 23-34 för vi firade ju igår med dom. Så snart ska vi väcka dom och äta lite frukost. Sen hem till Jimmys föräldrar.
Kvällen igår var trevlig. Åt jättegod rådjurssadel, rotfruktsgratäng, svampsås, sallad. Förrätten blev lite olika sillsorter och efterrätten blev en god lchf efterrätt. Nån glassliknande.
Supergott var allt.

Nä nu ska jag duka fram frukost. God jul alla.


Mycket inför jul

Dagarna går så fort nu och vi har saker inplanerade varje dag. Igår var våra förra grannar här och käkade middag. Idag kommer ett par vänner hit och vi ska äta fondue. Hur gott som helst!
Imorgon kommer pappa, Helena, Dianna, och Neyo hit. Lite julfirande. Fast ingen julmat.
Och på julafton ska vi till Jimmys familj på dagen sen går mamma och vi hem till oss och fortsätter. Trevligt!
Den 25:e fyller min farbror år så då blir det lite fest :)

Idag blir det att slå in dom sista klapparna och sen klä granen.


3 kvällar framför mig

Kliver idag på att jobba kväll 3 dagar i rad. Både bra och dåligt. Det som är bra är att man får morgonen och förmiddagen hemma med familjen. Det dåliga såklart att man missar eftermiddagen och kvällsmyset.

Det ska bli trevligt ändå på jobbet. För ikväll blir det att bjuda pensionärerna på ost & kex ;)



Tog snowracern till dagis idag. Så barnen fick åka. Kul tyckte dom. Ännu roligare tyckte Vincent var att kasta sig av så han "låtsasramlade" i snön.


Igår var det lucia på barnens dagis. Tindra var tärna och Vincent var tomte. Så fina! Tindra sjöng på högt och tydligt. Vincent däremot stod med funderande ögon och tittade på alla föräldrar.. Undrade nog vad som hände. Sötis!
Nu ska jag ut med Tyson på en snöpromenad :)


Saknaden....

Jag minns dagen, dagen den 14 mars 2012 som igår. Nåt som inte får hända, hände. Min storebror hittades död på sitt hotellrum i Thailand. När jag fick beskedet var det som att allt mitt blod rann ur mig. Jag ville bara ta bilen och köra in i en bergvägg. Sen började jag må illa. Ville kräkas.
Sen skulle jag ringa mamma och berätta. Hur berättar man att hennes son dött??? Att vi aldrig skulle få träffa honom igen. Vi samlades hemma hos oss. Mamma, pappa, Dianna, Jimmy, Robban, Jessica & Ronnie.

 Har nästan inget minne av dom första dagarna. Växlade mellan sängen och soffan typ. Allt kändes så himla konstigt, orättvist och fel. Varför just han! 

Dagarna gick och vi väntade på att han skulle flygas hem till Sverige så vi kunde se honom och ta ett sista farväl. När dagen kom var det nog den värsta dagen i mitt liv. Att se sin bror ligga i en kista vill ingen se. Så overkligt. Han kändes så liten, även fast han alltid varit lång och muskulös. 
Vi satt där och jag ville aldrig gå. Ville aldrig lämna honom för jag visste att det skulle vara absolut sista gången jag fick se honom och ta på honom.
Han hade sin Thaiboxningsdräkt på sig och det var verkligen han som låg där. Någonstans hoppades jag på att det blivit nån förväxling. Att allt bara blivit fel och att brorsan min fortfarande levde.. Men desvärre var det inte så. Det var han. Han kropp. Själen hade lämnat.

Jag har funderat mycket på hur jag ska bearbeta sorgen. Det är inte lätt. Jag har svårt att ens acceptera att han faktiskt är borta. Svårt att prata om sorgen. För jag vill bara att han ska komma tillbaka. Det är så svårt.

Brorsan och jag har alltid varit nära varandra. Det är bara 1 år och 11 månader mellan oss så vi har liksom alltid varit syskon/kompisar. Han var den som alltid skulle ha koll på vilka jag var med, vilka killar jag träffade. Såg till att dom var schyssta. Och jag hade stenkoll på honom under några år när han var ute och härjade på nätterna.

Senaste åren har vi kommit nära varandra på annat sätt. Jag fick Tindra och han var först till förlossningen för att hälsa på. Bestämde mig snabbt att han skulle bli gudfar till henne..

Och när jag sen blev gravid igen och väntade Vincent blev lyckan total när han ringer och berättar att han ska bli pappa. Dianna var oxå gravid. Och vi skulle få barn nästan samtidigt. Barnen kom med exakt 3 veckors mellanrum. Vi gick på babysim tillsammans och vi har gått hur många barnvagnspromenader ihop. Pratade i telefonen flera gånger om dagen och sms, mms... Kontaken blev ännu tajtare.

Förra sommaren fyllde mamma 50 år och brorsan 30 år så då åkte vi allihopa till Turkiet på resa. En resa med mycket glädje, minnen och även en del tjafs. Tjafs som det blir när man åker många och med olika tankar och viljor. Men mestadels hade vi kul. Åkte jetski, vattensoffa efter båt... 

För 1 år sen åkte mamma, brorsan och Neyo till Thailand och var där i 8 dagar, och när han kom hem var han helt fast i Thailand. Han har ju varit där 3 gånger innan men nu var han helt insnöad. Han skulle tillbaka. Oavsett vad. Han skulle dit och träna thaiboxning. Med nån eller utan. Spelade ingen roll. Och så åkte han den 10 mars 2012 och med sin kompis.

Jag minns fortfarande vår sista kram. Kramen jag fick innan han skulle åka. Man är ju alltid orolig när familj ska ut och resa, flyga m.m. Jag hade en elak känsla i kroppen men slog bort den och tänkte "skärp dig nu Camilla, det kommer gå bra"... Men det gjorde det inte och det värsta hände. Han kom aldrig hem igen. Inte levande...

Saknaden efter honom är så enorm, och ibland håller den på att äta upp mig. Jag försöker att leva vidare, men halva jag dog med honom. Och jag kommer aldrig att bli en hel människa igen. 
Tänker mycket på hans son Neyo. En så fin kille som håller på att växa till en stor kille. En stor kille som nånstans saknar sin pappa så mycket. Och sin sambo, Dianna, som nu måste dra hela lasset själv. Även om vi försöker att hjälpa till så mycket  vi kan så är hon ändå själv. 

Tänker på att han missar så mycket. Han som älskade sin son över allt. Hoppas han finns någonstans och ser ändå... Från en annan plats... 

Lite tankar från en lillasyster som saknar sin storebror..... Jimmy, förevigt älskad, föralltid saknad för den underbara människa du var.

 

 

 

 

 


Förbereder för julafton

I år blir julen annorlunda. Första julen utan Jimmy (bror) och första julen som vi firar separat med mamma och pappa. Men vi ska som vanligt vara hos min Jimmys föräldrar kl 12. Där blir vi nog till kl 17-18 nånting. Sen går vi hem till oss och mamma följer med. På dagen snor mamma med sig Neyo så han får träffa kusinerna och ett par barn till. Dagen innan jul firar vi med pappa. Då kommer oxå Dianna och Neyo hit.

Så idag ska jag åka till systemet och förbereda med dricka. Sen ska vi laga nåt gott att äta. Vi har ju inte ätit julmat hos oss på 10 år minst. Skönt tycker jag. Inget fan av julmat faktiskt. Däremot äter vi lite julmat hos Jimmys päron.
Så lite blir det ändå.
Nu har Jimmy bara en vecka kvar på sin praktik sen är han klaaaar. Så skönt! Börja dra in pengar till familjen ;)


Mysmorgon!

Tindra och jag sitter i soffan nu denna lördagsmorgon och myser. Njuter av lugnet innan lillebror vaknar :) kl är 07.40 och Vincent sover så gott fortfarande. Jimmy oxå. Tindra sitter och smaskar i sig havregrynsgröt. She Loves it!
Kl 11 ska vi hem till Robban och Anna. Jimmy ska kolla på några lampor där och hjälpa dom. Eller Anna och jag drar nog på en promenad.

Sen ikväll ska vi till mamma på middag. Dianna och Neyo kommer dit oxå. Trevligt!


Tyson 9 år idag!!!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Tysons födelsedag hurra hurra hurra!

Och det ska firas med en specialtårta och present. Tyson fyller 9 hela år. Ingen dålig ålder på en dobermann.
Ja, snö har vi ju fått en hel del och idag är det snökaos. Tog bilen för att åka till en mysig skog men fick vända efter några hundra meter. Bilar hade kört fast överallt och jag fastnade oxå, men kom loss med lite backning. Så vi åkte tillbaka och parkerade bilen och gick i skogen här där vi bor. Oj, vad Tyson gillar snö. Han blir galen! Och det är jobbigt att springa när snön går över magen.
Drog barnen i pulka imorse till dagis. Det var poppis. Vincent flög ur en gång. Kul tyckte han. Kallt tyckte jag :)


Jobbhelg

Har varit ledig 3 helger på rad nu innan så denna helg var det dags igen. Jobbar kväll iaf så slipper stressa på morgonen. Idag är det ju 1:a advent och vi har julpyntat en del. Stakar i fönstren, julgardiner uppe och lite tomtar. Och en adventsljusstake som vi ska tända nu ikväll. Mys! Och så lite glögg på det :)

Vincent har fortfarande sina utslag på benet.. Vet inte om han kan gå till dagis. Han har jätteont på ett ställe.. Men han har varit hemma nu i 2 veckor och han behöver dagis. Tråkigt att bara vara hemma. Får kolla med dom vad personalen tycker.

Jaja, nu lite mys med barnen innan jobbet kallar :) ha en trevlig 1:a advent alla!


RSS 2.0